Over ons

Dr. Nadia Eversteijn is taalkundige, gespecialiseerd in meertaligheid en taalverwerving. Zij werkte jarenlang als veel geïnterviewde onderzoeker en adviseur, onder andere voor Palet – adviseurs diversiteit, Kentalis en Ouders Online. (Zie Nadia in actie voor Stichting NOB.) Ook was ze expert bij De Taalstudio, hoofdredacteur van Meertalig.nl en coördinator van Bilingualism Matters Nederland.
Zowel in haar werk als in haar gezin met vier kinderen koestert zij een enorme passie voor interactief voorlezen. Deze bundeling van expertise en passie leidden tot het initiatief voor Theater Luister.

 

Wietske Weijtmans bedenkt EN doet. Ze verzorgde de spectaculaire requisieten voor ‘Franky, of: Hoe maak ik een vriend?’ Wietske rondde de Kunstacademie af in 2012. Neem hier een kijkje in haar atelier.

 

 

Esmeralda Bertens is een sociale en creatieve duizendpoot. Zij vervaardigde vele decors en requisieten van Theater Luister. Ook staat ze garant voor originele knutselactiviteiten bij het thema van het boek.

 

 

Als Luister-vrijwilligster van het allereerste uur droeg Hilde Bardoul zorg voor decor, requisieten en knutselactiviteiten. Hilde volgde de Academie  Beeldende Vorming in Tilburg en is momenteel enthousiast cursistenbegeleidster in het atelier van 13Volt. De prachtige vilten toverstaf, onmisbaar voor het betoveren van het boek in elke voorstelling, is van Hildes hand.

 

 

 

 

 

 

 

Theater Luister konden worden opgericht dankzij de enthousiaste ondersteuning van VoorleesExpress Tilburg  en 13Volt, en werd mede mogelijk gemaakt door Rabobank Tilburg en omstreken.